Forsiden

/ fjern=syn / "Besten vår ville ha ølet veldig sterkt og hadde ofte i litt sukker, han gjekk og kjende på smaken i vekene etter at ølet var halvferdig"

Den urnorske ølgjæren kveik er ei unik grein på slektstreet til all ølgjær i verda. Brørne Jarand og Reidar Eitrheim fekk glaset med arvesølv av besten sin. Det er no teke initiativ til å søkje heimebrygging av øl med kveik inn på Unescos verdskulturarvliste. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

Den urnorske ølgjæren kveik er ei unik grein på slektstreet til all ølgjær i verda. Brørne Jarand og Reidar Eitrheim fekk glaset med arvesølv av besten sin. Det er no teke initiativ til å søkje heimebrygging av øl med kveik inn på Unescos verdskulturarvliste. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

URGAMAL ØLTRADISJON: Brørne Eitrheim kveiker øl slik dei lærte av besten, og slik besten lærte av dei som kom før han.



 

Bankane under angrep: Kva skjer om Vipps og kortet ditt sluttar å virke?

 

Sindre Monsholm er til dagleg banskjef ved Sparebanken Møre sitt kontor i Volda, men han er også fenrik Monsholm i Møre og Fjordane Heimevernsdistrikt.

 

SVIN MED BAKTERIAR: Resistente bakteriar funne hos svenske grisar, ifølgje det svenske veterinærinstituttet.

 

OVER TUSEN MILLIARDAR: Den nye EU-satsinga på avkarbonisering gjer at Noreg må kople seg tettare på EU, meiner NHO-sjefen. 

 

LIVET, DØDEN OG DATASPELET: Afterlife er ei sterkt visuell og filosofisk framsyning som eignar seg best for ungdom, og for dei som toler «skjermteater», men som tidvis blir langdryg, skriv Tellef Øgrim.

 Difor er stillingsannonsar dårlege: – Spekka av flosklar, klisjear og ulovlegheiter.

PASS LABBANE I SOMMAR: Hoggormsesongen er i gang – fleire hundar bitne, melder Giftinformasjonen og DyreID.

Aktuelle saker