Forsiden

/ arbeid / Akevitt og sild. Eple. Brød. Saftige biffar og vegansk kjøterstatning – dommarane har vurdert det meste.

Smaksdommar Anine Kallstad (44) luktar på rå laks. Ho veit ikkje at analysen hennar mellom anna skal gje svar på om emballasjen har påverka lukta eller smaken – og – om laksen heldt seg like godt eller betre i den nye innpakninga, etter å ha blitt oppbevart i ulik temperatur og i eit ulikt antal dagar. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

Smaksdommar Anine Kallstad (44) luktar på rå laks. Ho veit ikkje at analysen hennar mellom anna skal gje svar på om emballasjen har påverka lukta eller smaken – og – om laksen heldt seg like godt eller betre i den nye innpakninga, etter å ha blitt oppbevart i ulik temperatur og i eit ulikt antal dagar. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

SMAKAR OG LUKTAR PÅ FULL TID: Korleis er det å jobbe som profesjonell smakar? Heidi Molstad Andresen har sjekka kva som skjer på eit smakslaboratorium.



 

Drapsmannen som vart verna: Krigshelten Gulosten fekk inga straff for to drap etter at krigen var over.

 

Ode til ein gamal ost: Reddar mjølkerestane – får 15.000 kroner kiloen

 

SVIN MED BAKTERIAR: Resistente bakteriar funne hos svenske grisar, ifølgje det svenske veterinærinstituttet.

 

OVER TUSEN MILLIARDAR: Den nye EU-satsinga på avkarbonisering gjer at Noreg må kople seg tettare på EU, meiner NHO-sjefen. 

 

LIVET, DØDEN OG DATASPELET: Afterlife er ei sterkt visuell og filosofisk framsyning som eignar seg best for ungdom, og for dei som toler «skjermteater», men som tidvis blir langdryg, skriv Tellef Øgrim.

Naturen kan få eit eige folkepanel: Kva delar av naturspørsmålet er aller vanskelegast?

 Difor er stillingsannonsar dårlege: – Spekka av flosklar, klisjear og ulovlegheiter.

PASS LABBANE I SOMMAR: Hoggormsesongen er i gang – fleire hundar bitne, melder Giftinformasjonen og DyreID.

Aktuelle saker