Forsiden

/ arbeid / Akevitt og sild. Eple. Brød. Saftige biffar og vegansk kjøterstatning – dommarane har vurdert det meste.

Smaksdommar Anine Kallstad (44) luktar på rå laks. Ho veit ikkje at analysen hennar mellom anna skal gje svar på om emballasjen har påverka lukta eller smaken – og – om laksen heldt seg like godt eller betre i den nye innpakninga, etter å ha blitt oppbevart i ulik temperatur og i eit ulikt antal dagar. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

Smaksdommar Anine Kallstad (44) luktar på rå laks. Ho veit ikkje at analysen hennar mellom anna skal gje svar på om emballasjen har påverka lukta eller smaken – og – om laksen heldt seg like godt eller betre i den nye innpakninga, etter å ha blitt oppbevart i ulik temperatur og i eit ulikt antal dagar. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

SMAKAR OG LUKTAR PÅ FULL TID: Korleis er det å jobbe som profesjonell smakar? Heidi Molstad Andresen har sjekka kva som skjer på eit smakslaboratorium.



 

Flytta frå overbefolka bygder: 200 år sidan draumen om eit betre liv i Amerika vart røyndom.

 

Sindre Monsholm er til dagleg banskjef ved Sparebanken Møre sitt kontor i Volda, men han er også fenrik Monsholm i Møre og Fjordane Heimevernsdistrikt.

 

– En lysende eksistens mellom tid og sted, opplever Bodil Fuhr etter å ha tatt inn Anne Katrine Dolvens utstilling på Nasjonalmuseet.

 

Tellef Øgrim har teke turen like over svenskegrensa, der det på vårparten går i KVIRR og ølboksar.

Ode til ein gamal ost: Reddar mjølkerestane – får 15.000 kroner kiloen

Soldatveteranen Odd Borlaug kjempa mot den tyske invasjonen i 1940, utkommandert til forsvarskrig i Valdres. 108-åringen minnest frigjeringsdagen fem år seinare som ein av dei beste dagane i livet. 

Aktuelle saker